Flundror och stora torskar i härligt väder!

Publicerad 30 maj 2018 | Skriven av Daniel Andersson
Far och son med 32kg torskdubblé

En riktigt härlig dag börjar gå mot sitt slut här på Røst. Våra gäster har fått njuta av solsken och svaga vindar som gjort det väldigt behagligt ute på havet.

För Team Jensa var det sista fiskedagen och dem avslutade med en mindre flundra och ett par fina torskar innan dem åkte hem med ömma kroppar. Dem har fiskat väldigt bra under sin vistelse och landade totalt 9st flundror och mängder med torsk!

Team Elfgren åkte på en lite längre tur och hade galet torskfiske där det nappade konstant under lång tid. Dem flesta torskarna var i fin matstorlek på 5-8kg men några större uppåt 14kg kom upp!

Gänget ifrån Sundsvall fortsätter att vara väldigt flitiga och dem fiskar många timmar varje dag och det ger resultat!
Igår natt hade dem galet torskfiske med två riktigt fina toppar på över 18kg och idag har dem fortsatt leverera 15+ torsk och två flundror varav den största mätte 123cm!

Team Sjödin har även dem haft sin sista fiskedag och dem valde att anlita mig och C-J som guider under ett sista förmiddagspass.

C-J fiskade tillsammans med Lars och Inge och det tog inte lång tid förrän dem landat dem första torskarna och sedan hade dem på en flundra som satt på hela vägen upp till båten men som vände där och rusade sig loss. Trots att fisken tappades var det inga sura miner utan en fin upplevelse som dem kommer minnas! Inge var båtkung med sin torsk på 11 kilo!

Jag fiskade tillsammans med Anders och Gustav (far och son). Vi inledde ruggigt starkt i första driften med två landade flundror på runt 100cm styck. Vi nötte på ett tag efter torsk och efter en lite längre förflyttning fick dem ett rejält dubbelhugg! Gustav pressade grejerna och upp kom en riktigt fin torsk på över 17kg! Det blev en härlig dubblé tillsammans med den 15-kilos som Anders besegrade minuten senare.

Nu överlämnar jag jobbet som Camp Manager till C-J som kommer vara här under Juni månad.
Jag vill passa på att tacka alla gäster jag haft under året och jag hoppas vi ses igen!

/Daniel

Nyheter