Frederic Jullian från Illex och en dejt med 30 späckhuggare

Publicerad 13 juni 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Det är egentligen HELT sjukt men i Nordatlanten beräknas det finnas 3000 späckhuggare och minst trettio av dem var därhos oss. Det vi fick uppleva bara minuter från campen är med andra ord någonting helt unikt. Då Frederic Jullian från Illex och hans vänner från Frankrike var ute på en närliggande skalle började de plötsligt skrikafebrilt på radion, SPÄCKHUGGARE I MÄNGDER! Vi åkte dit och runt våra båtar simmade vad vi uppskattade till minst trettio späckhuggare och de hade ingen brådska att ge sig av heller. De bjöd på show, de simmade under båtar, lade sig med buken uppåt och kryssade med fenorna i ytan. Fransmännen var millimeter från att svimma av upplevelsen och lär åka hem med ett leende på läpparna och något att berätta om för sina vänner hemma.

Fransmän är roliga. Det finns två saker det här franska gänget bryr sig om och det är riktigt bra beten och riktigt bra viner. Med samma möda de valt sina jiggar hade de valt sitt vin. Här snackar vi inte tetrapack utan exklusiva viner invirade i tjocka lager bubbelplast. Men som de sade,

– vi vill ha kvalitet, inte kvantitet!

– men fisket då?

Jullian och de andra fransmännen är här och utför produkttester och kan därför inte bjuda på för mycket av sina bilder men de har fiskat bra, riktigt bra!

Även Calle som praktiserar här har börjat bända en hel del fisk, bland annat sin första flundra men den tar vi senare…

Vi har ju numera en Facebookrupp som heter Rostfishing.com
Se till att följa den så ni inte missar något för i år ska vi köra hårdare än någonsin! Vi har redan en flundra på 215cm landad och säsongen har knappt börjat!

Mvh Joel

Nyheter