Ligger man i så lyckas man! Nya PB:n högt och lågt!

Publicerad 19 juli 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Christian och Ulrika från Norrtälje är uppe hos oss och provar norgefisket för första gången. Christian jobbar som fiskeguide i Stockholm men det här var hans första resa till Nordnorge.

Till att börja med gick det lite trögt för dem. De kom inte riktigt in i fisket och hade även en del otur med fiskar som lossnade. Men, efter 4-5 dagar hade hittat in i tänket man behöver för att hitta fisken och lyckas landa den och då lossnade det rejält!

I förrgår hade jag med dem ut på några timmars fiske. Jag landade en riktigt fin torsk på ca 19kg innan det var dags för Ulrika att sätta in ett mothugg. Vad händer? Spöet gick rätt av och där stod hon och drillade med en rulle och en spöbutt. Som tur var lyckades hon landa ett nytt PB på 12kg

Inte långt därefter fick Christian drilla lite sej.

Sedan var de rejält taggade och bestämde sig för att köra ett nattfiske med och det gav utdelning med en torsk på 14kg och även en hälleflundra på 119cm till Christian.

Nu är de ute igen och på sms fick jag ett foto där Ulrika lyckats med ytterligare ett nytt PB på torsk på 16kg

De har också fått mer hälleflundra som de återutsatt.

Fisket är glödhett här nu och kanske framförallt fisket efter hälleflundra och stortorsk!

Jag vet inte hur många 20kg+ torskar vi är uppe i nu. Det känns som att det fångas minst ett par varje dag nu.

Ta chansen att boka in en resa hit till Røst nästa år. Ni kan kontakta oss på info@rostfishing.com om ni är intresserade.

/Joel Abrahamsson

Nyheter