Monstertorsk!

Publicerad 6 juni 2013 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson

Jag och Filip bestämde oss för att åka ut och fiska ett par timmar idag efter som det var riktigt bra väder. Planen var att bända lite torsk och sej på nordsidan. Vi kommer ut och åker fram till våra gäster för att se hur det har gått för dem. Det hade varit trögt fiske under hela dagen sa dom. Jag körde över på andra sidan skallen för att se om jag kunde hitta något intressant på ekolodet. Direkt dyker det upp ekon i mellanvattnet, Sejrace på gång!

Under kommande drift drillar vi fisk precis hela tiden, sejar mellan 9-12 kg med största på 15.1kg. Vi åker tillbaka till gästerna och säger åt dem att köra efter oss. Sagt och gjort, jag lägger upp samma drift igen. En lång kant där det går från 65-40 meter. Vi driver på fisken snabbt och spöna bockar i samtliga båtar. Jag släpper min jigg till bottnen och vevar sakta uppåt och då smäller det. En riktigt tung fisk som drar ut linan flera gånger på maxad broms. Efter en tung fight landar vi en helt makalöst stor torsk. 25 kgs vågen räcker inte till, så vi lånar en våg av båten jämte. Vikten pendlar mellan 29-31 kg.

Vi åker direkt in till campen för att väga fisken på en ordentlig våg. Över 30 kg var det ända jag tänkte på under färden in. Väl inne lägger vi den enorma torsken på vågen med spänning. Den stannar på 30.00 kg, helt underbart!

En riktigt välkonditionerad sommarfisk med måtten 141cm lång och 92 cm i omkrets.

Röst är grymt!

Det är på gränsen, men det räcker ju!

Nyheter