Presentation av Sportfiske-praktikanterna mellan fiskerapporterna!

Publicerad 17 juni 2016 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Tjenare!
Ännu en dag på Röst har gått och idag har vi haft fullt upp med ett stort gruppskifte. Under dagen har ett par grupper rest hem ifrån en fin vecka här på campen med mycket glada miner och givetvis gott fiskeresultat. En av de grupperna var våra tyska Team Beck som small på ordentligt med en riktigt fin hälleflundra på hela 200cm under deras vecka här, återigen grattis! Även Team Boström och Team Brunnberg lämnade under dagen med en underbar vecka här på Röst bakom sig!
Och vi varmt välkomnar Team Håkansson till campen som under gårdagen anlände.
DSC_0714

Men mellan alla fångstrapporter så är det perfekt att presentera oss praktikanter här på campen lite mer och vad vi sysslar med på världens bästa utbildning 😉

Jag (Casper Stridh) och Patrik Ramfjord är två fisketokiga killar på 17 år från Västerås respektive Göteborg som precis gått klart andra året på Forshagaakademin med inriktning sportfiske.
Fritiden spenderas ofta ute på vattnet oavsett väder med fördel och fiske efter predatorer är vad vi har siktet inställt på, med klar fokus på gädda!
Och just nu befinner vi oss på en 6 veckors praktik period här uppe på Röst för att prova på jobbet på en fiskecamp, som hittills har varit fantastisk! Vi har haft en bra blandning mellan att hjälpa till här på campen och att fara ut på fiskeguidningar med kunder, vilket toppas av med fritidsfiske så fort tiden finns.

Casper från Sportfiskeakademin
Casper från Sportfiskeakademin
Patrik från Sportfiskeakademin
Patrik från Sportfiskeakademin

Vad innebär inriktningen Sportfiske och hur kan man livnära sig på en ”hobby”?
– Det är precis så bra som det låter, fiske på skoltid! Inriktningen är en typ av naturbrukslinje med fokus på vattenvård, fiskefördjupning och service verksamhet. Man kan nästan tro att det är en svår arbetsmarknad att ge sig in på, men istället är Sportfiske en snabbt växande marknad som ger stora möjligheter och givetvis finns det väldigt mycket att hämta i denna bransch! Utbildningen är fylld med APL-perioder som ger oss möjlighet att testa på yrkeslivet och resa till spännande praktikplatser för att sedan få en så bra uppfattning vad vi vill syssla med efter utbildningen.
Röst är en av dem smultronställen vi får chansen att uppleva under dessa perioder.
Det är alltså en perfekt väg för dig som har en brinnande passion för fiske och vill jobba med sitt intresse!
Och det finns även möjlighet för dig som vuxen att ge dig in i denna bransch! Forshagaakademin har nämligen en Yrkeshögskola-utbildning på två år med inriktning fiskeguide, där har bland annat Henric och Alexander tagit examen som nu livnär sig på fiske-turism.

Det va lite kort om vad vi sysslar med och vad vi gör här.
Ni kommer garanterat höra med från oss och våran vistelse här uppe!
Väl mött //
Casper Stridh

Nyheter