Röst -Mer än bara fiske

Publicerad 10 juli 2019 | Skriven av Henric Wigren

Just nu har vi campen helt fullbokad. Grupper från Sverige, Ryssland, Frankrike samt Tyskland är på besök. Fisket och vädret har varit riktigt bra de senaste dagarna men jag väljer att göra detta inlägg utan bilder på stora torskar, flundror och sejar.

Visst är vi alltid på jakt efter en drömfisk, en fisk som man alltid kommer att komma ihåg. Men en resa till Röst handlar om mycket mer än bara fiske, en gemensam nämnare för samtliga grupper som besöker oss under är gemenskap. Och jag tror nog att det är just gemenskap som skapar de flesta minnen när man ser tillbaka på alla grupper som besöker oss.

Team France, med Christian ”Kiki” Cano som skeppare är på Röst tillsammans med sin fru och sina två barn. Med dem är även deras vänner Yves och Bernadette som till vardags bor i Costa Rica där de driver en stor fiskecamp. Som säkert alla förstår avnjuts en hel del mat, vin och självklart Pastis 🙂

Grupp Russia, med Igor, Slava och Boris som skeppare besöker oss med ett stort gäng vänner. Fiske flera gånger varje dag, bastubad och stora biffar på grillen är deras melodi. Självklart så blir det ett och annat glas med vodka på kvällarna.


Team Sverige med den nyblivna pensionären och livsnjutaren Dan i spetsen besöker oss med dotter och svärson. Med sig har de även ett gäng hockey/fisketokiga vänner. Här är det fullt fokus på fiske, gruppen nöter på många timmar varje dag och har nu även börjat att anamma nattfiske.

Undertecknad sitter hemma i Sverige och även om jag precis kom hem från en session på Röst så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte är sugen på att åka upp snart igen!

//Henric Wigren

Nyheter