Strålande sol och riktigt bra fiske!

Publicerad 15 augusti 2015 | Skriven av Jakob Sermwiset Persson
Anton med 123 cm flundra!

Igår hade vi fantastiskt bra väder här på Röst. Strålande sol och ingen vind att tala om. Fisket var också precis som vanligt , otroligt bra! Det fiskades framförallt sej och hälleflundra. Sejfisket igår kväll var som många tidigare kvällar, helt galet. Det var sjukt mycket måsdyk och sejarna jagade högt upp i vattnet.

Umeåborna körde sitt sista pass under gårdagskvällen och fick en bra avslutning! Många stora sejar med en riktigt bra toppfisk på strax över 17 kg. Dom åkte idag hem med förmiddagsfärjan, nöjda och glada. Vi på campen tackar för iår och hoppas vi ses igen!

Erik Hagström som ska vara här en tid framöver och guida anlände igår förmiddag tillsammans med Anders och Lang. Fiskesuget var givetvis stort, så efter en vilostund och lite annat pyssel så gav de sig ut för ett kvällspass. Precis som de andra båtarna lyckades de landa flera fina sejar. Erik blev skyldig till kvällens största som vägde runt 18 kg. En bra start, härligt!

Jocke, Anton och Isak har definitivt fiskat mest denna veckan. Från morgon till kväll utan att gå iland, sånt gillar vi! Lägger man tid får man också resultat. Dom har träffat in många riktigt bra perioder på sejfisket och fått oräkneliga mängder över 10 kg. Även de över 15 har de tappat räkningen på för länge sedan. Igår var inte heller något undantag, de landades flera fiskar över 15 kg med en riktigt bra toppfisk på 18.5 kg!

Mellan sejfisket så har dom kört lite torsk och hälleflundra fiske. Det har dom också lyckats med, fina torskar och igår krokade Anton på en fin flundra på 123 cm! Bra fiskat och grattis!

Eftersom vädret var så bra igår kväll så kunde inte jag och Alexander hålla oss iland, utan var tvungna att åka ut och fiska lite. Vi hade också med oss Linda i båten som bor och jobbar på Röst tillfälligt. Som ni förmodligen kan räkna ut så var det sejfiske som gällde även för oss. Vi var inte sämre än någon annan och fick också några fina fiskar över 15 kg. Den största fick givetvis Linda, en tjock fisk på närmare 16 kg. Grattis!

Isak med en stabil sej, tagen på spinnfiske!
Isak med en stabil sej, tagen på spinnfiske!
Anton med en smällfet sej!
Anton med en smällfet sej!
Jocke kan också, ännu en fin sej!
Jocke kan också, ännu en fin sej!
Isak med fin torsk!
Isak med fin torsk!
Anton med 123 cm flundra!
Anton med 123 cm flundra!
Alexander "tennisarmbågen" Lindgren med en sej på närmare 15 kg.
Alexander ”tennisarmbågen” Lindgren med en sej på närmare 15 kg.
Linds med nytt personbästa. Spinnfiskad sej på ca 16 kg!
Linds med nytt personbästa. Spinnfiskad sej på ca 16 kg!

Nyheter