Team International!

Publicerad 21 augusti 2019 | Skriven av Ella

Efter en stadig frukost bestående av keso,nötter och sylt är Team International redo för fiskedagen. Det tar på krafterna att vara på sjön säger dem och det är viktigt att ladda med rejäl mat för att orka drilla alla fiskar. De är åtta stycken fiskare med olika nationaliteter och den yngsta i gänget är Mio nio år som är riktigt stolt över sin pappa Soni som han tycker är världen bästa fiskare. Mio berättar att hans pappa har fått en gös på två meter och nickar tvärsäkert!

Soni

De får en kanonfin dag på havet och de drillar upp flera torsk under dagen.

Nästa dag blev det lite blåsigt men de stoppade inte dessa herrar som gav sig ut på Røsthavet med inriktning på hälleflundra men det var sej och torsk som var riktigt i farten denna dag.

Akke

När de kom in från fisket var de trötta och lite kalla och för att värma sig tände de upp bastun och tog en öl. Kvällen fortsatte med lite förortsmusik och tequila. Och som det kan bli efter en blöt kväll blev det lång sovmorgon nästa dag.

Utvilade och redo för ny dag på havet får teamet i Viktors båt riktigt grov torsk b.l.a en på 24 kg och en på 21 kg men dagen slutar inte där, upp kommer även en fin hälleflundra på dryga metern.

Ivan & Viktor

Team Janne och de andra!

Jan och Jonas med kamrater anländer med kvällsflyget. De bestämmer sig för att åka ut riktigt tidigt nästa morgon.

Janne & Kasper

Kvart över fem på morgonen styr de kosan mot sydsidan då detta är Jannes favorit plats. Tidigare år har han fått sina absolut finaste fiskar här. Denna dag blev det dock inte så stor torsk men riktigt fin mattorsk som de avnjöt på kvällen.

Dagarna som följde blev de fiske på Nordsida. Och en av dem var jag själv ute på havet med vår praktikant. Vi teamde ihop oss med deras båtar för att täcka av mer vatten. Plötsligt sprakar det till i vhf:n och det är Jonas som ropar upp vår båt. Han frågar om minimåttet på hälleflundra är 75 eller 80 cm. Jag svarar 80 cm är det som gäller. Det blir tyst en kort stund varpå en något besviken röst hörs i radion – Ok! då får den gå tillbaka.

Jonas

Göran.

Havsfiske tar på krafterna men förbaskat skojigt! Jonas och Jannes gäng fick ett par fina dagar och några lite slitsammare. Väl på flygplatsen illustrerar Janne hur det kan kännas i kroppen efter några dagars fiske. Han flinar och säger; vi ses igen!

Nyheter