torsk på 22kg och några stora sejar

Publicerad 8 juli 2017 | Skriven av Standardspråk för webbplatsen

Igår hade vi strålande sol och ett hav som låg stilla som olja på dagen. Då gnällde jag lite över solen för sejens skull. Gästerna däremot var ute under dagen och fiskade på Flua som är den positionen vi fiskar som ligger längst bort från campen på nordsidan och med andra ord så lång vi egentligen åker. Till Flua är det 7 distans!!!

För er som fiskat i Norge på andra camper vet att 7 distans är like med nästan ingenting. Jag ser dagligen att de på många andra camper runtom i Norge åker uppemot 32 distans ENKEL väg till fiskeplatserna. Dels kostar det väldigt mycket att köra exempelvis en stor aluminiumbåt så långa sträckor och dels blir det väldigt mycket tid i båt plus att man måste vara väldigt säker på väderleksprognosen.

På Røst kör vi alltså 7 distans till platsen längst ut vilket gör att man kan åka in och äta lunch om man vill på dagen och vila en stund utan att det kostar varken en massa tid eller pengar. Till Flua kör man med våra båtar på 25min.

Klagar man på sol och bleke får man skylla sig själv och givetvis då jag gick ut igår kom en vind från norr som blåste mot tidvattnet och gjorde sjön gropig. Det var inget farligt att fiska i men det gjorde det svårt att jaga måsdyk och då vi driftade i över två knop gick det för snabbt för torsken med. Vi fick några ströfiskar innan vi åkte in.

Det hade däremot gått bättre för våra gäster. Ett gäng från Tyskland hade fiskat på sydsidan och fått i princip hur mycket torsk de ville.

Ett annat gäng, de som fiskade på Flua hade lyckats riktigt bra med torskfisket och fått en på 22kg och sej på 14kg

Engelsmännen? De spelade fotboll på den nya konstgräsplanen och laddade om för idag.

Nu är alla båtar ute och fiskar. Vädret är toppen och snart, snart måste sejen börja jaga i ytan igen!

Nyheter