Torskrace!

Publicerad 22 maj 2018 | Skriven av Daniel Andersson

I söndags var det busväder runt Lofoten så gästerna passade på att vila upp sig och titta Ishockey-VM såklart!
Dem flesta på campen sov gott och länge som världsmästare och framåt kvällen mojnade vinden och då var det fiskedags!
Det stod mycket fisk på skallarna och när huggperioden väl började var det magiskt fiske! Mängder av torskar mellan 12-16kg i samtliga båtar och Team Ekvall fångade en riktigt fin flundra på 22kg!

Vi har även fått tillökning av ytterligare 3 båtar så nu är det fullbelagt på campen. Idag är alla varit ute och jag kan skvallra om både torsk och flundra på över 20kg, men mer om det på bloggen ikväll!

Och så lite härlig läsning från Team Lamminluoto:

”Andra fiskedagen.
Söndagen spenderades på land. D hade varit möjligt o fiska på några skyddade platser, men vi valde o stanna iland.
Så på måndag var vi bra tända på o komma ut o fiska igen. Vi åkte ut mot norr, även om det gick mkt gammal sjö. Alla i båten blev mer eller mindre sjösjuka. Fisket var enormt trögt o vårat självförtroende var i bott när vi åkte in för lunch o en powernap. Men på EM så gjorde vi ett nytt försök. Nu hade oxå havet lugnat sig såpass så vi slapp mäska.
Nu var äntligen Torsken huggvillig,o vi fyllde våran back o lite till.dagens sista fisk blev en flundra som precis hade fyllt 80 cm, som Johan något överraskande fick. En perfekt avslutning på dagen.
Johan bär förövrigt Lubbalover västen, tack vare en jättefin lubb på ca 1.3 kg.?
Carsten hade en lite halvmotig dag på havet. Så han skulle få låna mitt tackel för mete med sej. Grejen var att d va uppriggat på mitt reservspö. Carsten tog helt sonika och kopplade på sitt spö på tacklet utan o koppla loss d från mitt spö. Så där stog han o hade 2 spön kopplade till samma metestackel.? som tur va så upptäcktes detta innan han hade vispat mitt reservspö i havet.

Over and out!
Jari, Johan & Carsten”

Nyheter